På toppen av Tromsøya

Brattbakken-nytt oktober 2024

Kjære beboere/andelseiere

Etter tidenes sommer i Tromsø må vi bare innse at høsten er her, og at det nå er tid for kjøligere dager, nysnø og skifte til vinterdekk. Styret håper at dere alle har fått nyte sola og varmen, og er godt rustet mot vinteren. Vi erkjenner imidlertid at renoveringen har påvirket sommeren for dere, og da spesielt beboerne i B- og C-blokka. Det beklager vi sterkt, og vi har med jevne mellomrom henvendt oss til entreprenør med spørsmål om fremdriften.

Styret ønsker å berømme beboerne for at dere er så tålmodige og forståelsesfulle i denne renoverings-prosessen. Vi får trøste hverandre med at det forhåpentligvis blir veldig bra til slutt.

Garasjeanlegget/Fellesparkeringen

Ny trafo og nye fordelingsskap er nå på plass i garasjeanlegget, og vi håper at problemene med lading av biler er en saga blott. I forbindelse med skifte av fordelingsskap ble de gamle motorvarmerne fjernet, da de ikke holdt dagens standard for elektriske installasjoner. Det vil ikke bli montert nye da anlegget ikke er dimensjonert for dette.

Ny vannrenne med varmekabel er i ferd med å bli montert, og styret har bestilt reparasjon av skader på betongsøylene. Denne jobben vil bli utført i nærmeste fremtid.

Som de fleste har erfart har Brattbakken for få parkeringsplasser, og enkelte beboere må benytte gjesteparkeringen. Vi må forsøke å dele på godene, og ber om at de som har fast parkeringsplass benytter disse og ikke belaster gjesteparkeringen. Vi vil også be om at biler som ikke benyttes blir fjernet fra borettslaget. Parkering av tilhengere, bobiler og campingvogner utover et tidsrom på tre døgn må godkjennes av styret på forhånd. Jmf. Ordensreglene.

Styret har fått flere klager fra beboere om at det ofte parkeres inne i gatene, og dette er også observert av driftsleder og medlemmer i styret. Vi vil derfor minne om at kjøring inn i feltet kun er tillatt for syke- og varetransport, og i forbindelse med vask og vedlikehold av bilen. Ved ulovlig parkering kan styret bestille borttauing, og alle utgifter i forbindelse med dette må dekkes av beboer.

Brannsikkerhet

Econor, byggeleder Eirik Dalby og styret har fått en bekymringsmelding fra en beboer angående rømningsvei når verandadør er blokkert p.g.a. renoveringen. Spørsmålet er lagt frem for HMS-ansvarlig Stein Furulund i prosjektet, og styret ønsker å dele hans svar med beboerne.

Han viser til at det er regelverket for brannsikkerhet fra byggeår som i utgangspunktet gjelder. Det skilles mellom rømningsvei og rømningsmulighet. For leilighetene i Brattbakken som er på et plan skal det være en rømningsvei fra leiligheter, og dette er utgangsdøren. Fra leiligheter over to plan, skal det også være en rømningsmulighet i etasjen som ikke har ytterdør/dør ut til det fri. Det er normalt via verandadør. Nå under renovering er dørene avsperret på grunn av at rekkverk er fjernet. Det skal fortsatt være mulig å komme ut via vindu og ut på veranda i etasjen.

Rømningsmuligheter er altså ivaretatt med dagens ordning i forhold til regelverket, men vi har forståelse for at det ikke nødvendigvis oppleves sånn fra beboere som tenker at verandadøren også er rømningsvei. Det er den imidlertid ikke, verandadør og vinduer er altså rømningsmuligheter.

Søppelhåndtering

Styret i Brattbakken borettslag har på nytt fått klage fra Econor om at privat søppel kastes i containere for byggeavfall. Dette har blant annet vært glass/hermetikk, matavfall, restavfall, gulvmatter og møbler. Dersom det ikke skjer en endring umiddelbart, vil Econor kreve at Brattbakken borettslag dekker kostnadene til omsortering av containere. Kostnadene ved sortering av én container er for tiden kr. 3500,- eks mva, og dette vil føre til økte renovasjonsutgifter for beboerne.

Waste management information

The board of Brattbakken housing cooperative has once again received a complaint from Econor that private garbage is thrown into containers for construction waste. This has included glass/canned food, food waste, residual waste, floor mats and furniture. If there is no immediate change, Econor will require Brattbakken housing cooperative to cover the costs of resorting containers. The costs of sorting one container are currently  NOK 3,500 excluding VAT, and this will lead to increased waste disposal expenses for the residents.

Dumping av masser nedenfor gate 1

Beboere har varslet styret om at et ukjent firma dumpet masser nedenfor gate 1. Dette ble tatt opp med Econor og byggeleder Eirik Dalby, og massene er nå gravd opp igjen og fjernet. Det skal også tas prøver av omådet disse massene ble forsøkt dumpet i, for å forvisse oss om at det ikke har blandet seg forurensende masser med Brattbakkens rene masser.

 

Med vennlig hilsen

Styret

Alle rettigheter © Brattbakken borettslag. Rettigheter til bilder tilhører kredittert fotograf. Gnist - web som funkler